mandag 21. mars 2011

Automatisert medstudentvurdering

Av: Svend Andreas Horgen, Høgskolen i Sør-Trøndelag

Dette blogginnlegget er krysspostet på http://blogg.itfag.hist.no

Jeg har tidligere skrevet om et opplegg for medstudentvurdering. I korte trekk går medstudentvurdering ut på at studentene skal vurdere hverandres arbeid. I forbindelse med ASSESS-prosjektet har jeg laget et lite webbasert system for å automatisere medstudentvurdering. Her er en video (HD) som forklarer hvordan systemet kan brukes til å effektivisere:Systemet ble også presentert på NVU-konferansen 2011 i Steinkjer, og er du interessert kan du se på presentasjonen som tankekart (laget med iThoughts HD på iPad)

Systemet er testet ut i fagene Webprogrammering i PHP (LV197D) og Ajax (LN393D). Begge fagene har et prosjekt som krever ca 50 timer programmeringsinnsats, og som skal vurderes til bestått/ikke bestått. I stedet for at læreren gir skriftlige tilbakemeldinger til studentene, må de gi hverandre skriftlige tilbakemeldinger. Regelen i mine fag har vært at hver student må gi 3 andre studenter en tilbakemelding. Websystemet bidrar til å automatisere dette, slik at studentene kan skrive inn tilbakemeldinger på web, og sjekke de tilbakemeldinger de har fått fra andre på web. Dermed slipper læreren å være bindeledd :-)

Hva synes du om dette opplegget? Ser du mangler i et slikt system som burde vært med? Ser du fordeler for læringen? Utfordringer? Dine innspill er som alltid velkomne!

1 kommentar:

  1. Dette er en kjempegod ide! Og har veldig lyst å prøve ut selv. Kunne vært veldig interessant å se hvordan det funker i praksis. Det er ingen tvil om at man lærere mye av å kommentere andre sitt arbeid, og det er en veldig fin måte å reflektere over hva man har lært (eller kanskje skulle ha lært). Helt genialt til bruk for å evaluere semesteroppgaver!

    SvarSlett